BANDLEDEN

Dirigent: Stanislav Mitrovic
Stanislav Mitrovic is geboren in Belgrado, 1963. Hij studeerde saxofoon en basklarinet aan het Rotterdams conservatorium van 1988-1995. Hij heeft de eerste prijs bij het Nederlands Jazz Concours 1996 gewonnen met “Double B” (met Akos Laki).
Stanislav heeft gespeeld met de Mijke Loeven band, de Mathilde Santing band, Klezmokum, het Burton Greene Quartet, het Dizzy Jazz Orchestra, Global Rebop (internationaal wereld muziek ensemble), Wereldband en met Carlama Orkestar. Werkte mee aan cd-projecten met Al Foster en John Patitucci. Daarnaast dirigeert hij ook de Big Band Enterprise.
Zangeres: Natascha de Jong
Op 19 jarige leeftijd wordt Natascha benaderd om auditie te komen doen bij Traveller, een pop/rock band uit regio Rotterdam. Zij gaat zanglessen volgen en zo wordt haar eerste band voor een lange tijd een feit! Later krijgt zij lessen en coaching van Lisa Boray. 19 Jaar later komt ze bij Groove Connection terecht: een dampende Soul/funk/dance classics formatie. Tegenwoordig doet zij veel solo optredens met orkestbanden.
Zanger (man): VACATURE
Wij bestaan 50 jaar in 2022 en dat gaat groots gevierd worden. En wie weet wel met jou als enthousiaste zanger die op zoek is naar een ‘vaste’ band! Wij repeteren wekelijks op dinsdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Rijswijk. Om een indruk te krijgen van alle bandleden en ons uniek repertoire, zoals Haagse Beat Meets Jazz, kun je verder kijken en luisteren op http://www.woodstreet.nl en like ons meteen ook op http://www.facebook.com/woodstreetbigband.
Ben je enthousiast en wil je komen zingen? Neem dan contact op via bestuur@woodstreet.nl en stuur een zangdemo op, bij voorkeur een video.

 

Altsax 1 en dwarsfluit: Jan van Santvoort
Jan is in 1980 begonnen met dwarsfluit en is twee jaar later overgestapt op altsax. In Eindhoven heeft hij meegedaan met diverse jazz workshops. Van 1986 t/m 1988 speelde hij in de Big Band Den Bosch en in in 1987-1988 in het saxofoonkwartet A4.
Na de verhuizing naar Rotterdam heeft hij een paar jaar in het Rotterdams Workshop Orkest o.l.v. Ruud Bergamin gespeeld. Dit werd gevolgd door een paar jaar in de funk/soul-band First Steps en in de White Jackets, een cover band met collega’s.
Sinds mei 2005 is hij lid van de Woodstreet Big Band en sinds oktober 2010 speelt hij baritonsax in de Big Band Enterprise. Daarnaast speelt hij bariton in saxkwartet Klaver4.

Altsax 2: Anita Lieverdink
Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Anita. Wanneer mogelijk zet ze muziek op en zingt ze luidkeels mee, of pakt ze haar sax erbij. Anita is vaak te vinden bij live concerten en festivals. Soul en funk staan hoog op haar lijstje, maar haar smaak is veel breder dan dat. Ze wordt vooral enthousiast als muziek vernieuwend is, doordat bijvoorbeeld stijlen worden gecombineerd. Zelf speelt Anita vanaf haar tiende alt saxofoon. Ze begon in een harmonieorkest, speelde later in de Big Band van het Koorenhuis en sinds medio 2012 speelt ze met veel plezier bij de Woodstreet Big Band.
Tenorsax 1: Alanda Linssen
Muziek maken begon bij Alanda met sopraan- en alt- blokfluit spelen op de lagere school. Al gauw ging zij piano spelen maar na een aantal jaren pianoles koos zij toch weer voor een blaasinstrument. Zij speelde een aantal jaren dwarsfluit en is vervolgens overgestapt op alt- en later tenor-saxofoon.
Les gehad van Luc Houtkamp (Boy Edgar Prijs 2004) en van Stefaan Debevere, toen conservatoriumstudent van Leo van Oostrom. Muziektheorie bij het voormalige Koorenhuis gedaan. Deelgenomen aan vele improvisatieworkshops en muziekprojecten. Gespeeld in Big Band Nord C en in een bekende Haagse soulband, Shotgun Wedding, de band waar zangeres Anouk ooit begon. Naast de Woodstreet Big Band speelt zij ook al weer vele jaren jaren in Straatorkest TOOS! waarmee zij in Nederland maar ook daarbuiten optreedt en op tournees gaat.
Tenorsax 2: Laura Wijninga
Laura werd rond 1989 aangestoken door Candy Dulfer. Laura speelde eerst op altsax, maar al gauw stapte zij over op tenorsax. Jarenlang was zij een trouwe leerlinge aan muziekschool Koorenhuis. Hierdoor stond zij op haar 13de op het North Sea Jazz Festival. Dus op zeer jonge leeftijd was zij al in de ban van jazz. Laura heeft in vele bigbands, soulbands, discobands en salsabands gespeeld, opgetreden met performer Upperfloor, jingles ingespeeld voor radiostations en in rock-, soul- en funkmeidenband Syreens gespeeld.
Baritonsax en dwarsfluit: Hans van Schaijik
Hans heeft in de rockperiode van 1960 tot 1965 gespeeld bij de “Blue Comets” in wisselende bezetting. Hij is met deze band op tournee geweest naar Duitsland, Joegoslavië en Frankrijk. Korte tijd gespeeld bij Piet Engels. In de tijd van avondjurken en smoking (1965 – 1970) speelde hij dansmuziek bij “Melody Express”.
Sinds 1974 speelt hij bij twee orkesten: het Reünisten Orkest der Genie (big band muziek) en de “Woodstreet Bigband”. Zijn muzikale voorbeelden zijn Glenn Miller, Count Basie, Ben Webster, Stan Getz, Gerry Mulligan. Hij heeft een grote bewondering voor Django Reinhardt.
Trombone 1: Willem van der Burgh
Muziek kreeg ik met de paplepel ingegoten: Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra en Sarah Vaughan werden thuis grijs gedraaid op de platenspeler. Met een vader die trombone blies en een moeder die piano speelde begon ik met 5 jaar ook, op de piano. Later kwam daar een gitaar bij en weer later de trombone: direct in big bands. Eerst in 1983 in Zaandam bij het orkest van Peter Schoute, in 1991 in Den Haag bij de stichting Jeugd & Muziek, in Delft bij de Big Band van de Vrije Akademie en vanaf ca. 2000 bij de Residence Big Band en het Residence Jazzsextet.
Trombone 2: William van der Tang
William speelt al jarenlang met veel plezier op zijn trombone. Hij heeft een aantal jaar les gehad van George Kaatee in het Koorenhuis. Als tweede trombonist in het  dansorkest de Stalen Band heeft hij vele jaren bijgedragen aan swingende zaterdagavonden.
Tegenwoordig speelt hij ook samen met andere trombonisten middeleeuwse composities van oude meesters. William heeft o.a gespeeld in de Band of Friends en enkele andere big bands. Spelen in de Woodstreet Big band geeft hem het gevoel thuis te zijn.
Trombone 3: Johan Schutte
Johan Schutte was amper 7 jaar oud toen hij bij de 1e sopranen van het Chr. Haags Knapenkoor werd toegelaten. Een gerenommeerd koor met veel optredens in binnen- en buitenland; op radio en Tv. Op zijn 10e kreeg hij blokfluitles. Nadat hij de “baard in de keel” kreeg, kwam ook de blokfluit niet meer uit het etui. Wel luisterde hij graag naar vrijwel alle stijlen muziek.
Pas op zijn 40e kwam hij in aanraking met de trombone. Het begon als een geintje. Door collega’s werd hij uitgedaagd om trombone te komen spelen bij de bedrijfsharmonie. Hij nam de uitdaging aan en kwam, tot grote verbijstering van zijn gezin, thuis met een heel oud, matig functionerend instrument. Hij kreeg les van een van de trombonisten en speelde binnen een half jaar mee met de harmonie. Het smaakte naar meer. Hij kreeg van zijn vader een nieuwe King trombone en volgde lessen bij Dick van der Plas (Koninklijke Militaire Kapel). Hij studeerde hard en na een jaar mocht hij meespelen bij de Straight Life Big Band olv. Wim Ninaber. Bij deze band maakte hij kennis met Mariska Veres die toen zangeres bij die band was. Johan raakte verslingerd aan de Big Band muziek en werd, na proefspel, aangenomen bij de Swing Time Big Band. Hij deed muziektheorie en akkoordenleer aan het Koorenhuis bij Wim van Bommel leerde daar ook in een combo spelen. Intussen speelde hij ook afwisselend bij de Fly Over Big Band en dansorkest East End 16. Hij volgde improvisatie lessen bij Eloy Wigman, muziekschool in Zoetermeer. Johan speelde al eerder in de Woodstreet Big Band en speelt sinds 2005 bij Big Band Bollenstreek.
Bastrombone: Paul Brandt
Nadat hij op z’n 7e interesse begon te krijgen in het zelf bespelen van de toetsen van de pianola, heeft hij het geluk gehad een pianoleraar te treffen die hem ook interesse bijbracht in zowel de klassieke muziek als de mainstream jazz. Later maakte hij in de scouting band van Den Haag zijn keuze voor trombone, waar hij nooit spijt van gekregen heeft. Na de scouting band en de Residentie Brass Band was hij op zoek naar een ander geluid, en dat vond hij in de Koorenhuis Big Band en in het jazzcombo aldaar en in de bastrombone. Hij heeft onder andere les gehad van George Katee, Wim Stoffer en Ger Bloemen. Daarnaast was het ook Victor Borkent die getracht heeft hem duidelijk te maken dat improvisatie niet betekent dat je nauwelijks oefent! Het zijn vooral Oscar Peterson, Rachmaninov, Glenn Miller en Charlie Vernon die hem hebben geïnspireerd.
Trompet: Andrew Mackay
Andrew is zoon van oprichter en voormalig bandleider van de Woodstreet Big Band Alfred Mackay. Lid van de band sinds 1994, daarvoor met name actief in Soulbands als Under Influence, Pick up the Pieces en That’s Cool. Daarnaast van 2002 tot 2005 lid geweest van Bill Baker’s Big Band. Muzikale voorkeuren… ‘als het maar groove heeft’. Waar het Big band muziek betreft is bijna alles wel goed, van Glenn Miller, Jimmy Lunceford, Count Basie tot Stan Kenton en uiteraard (bovenal) Duke Ellington. Daarnaast vind ik hedendaagse Big Bands zoals de New Cool Collective erg goed. Voorbeelden? Tsja zoveel, maar sinds mijn Soul-band periode (en nog steeds eigenlijk) Lee Thornburg van o.m. Tower of Power.
Trompet: Berit Janssen
Berit is in Duitsland opgegroeid, waar ze op achtjarige leeftijd begon met trompetspelen. Tijdens haar studie in Hamburg heeft zij in meerdere big bands en een soulband gespeeld. In september 2009 heeft zij haar thuis naar Den Haag verplaatst en zij is erg blij met de Woodstreet Big Band een leuke muzikale omgeving te hebben gevonden. Haar idolen zijn de trompettisten Tom Harrel en Kenny Wheeler, wiens composities zij bewondert. Naast jazz is zij ook voor Rock- en Popmuziek en experimentele hedendaagse muziek enthousiast.
Trompet: Kees Zuurveld
Kees speelt al vanaf zijn 6e jaar trompet. De afgelopen jaren speelt hij vast bij o.a. de Bill Baker’s Big Band en tot voor kort bij het Orkest Collectief Zoetermeer. Kees valt al jaren in bij diverse big bands, zoals de Q Big Band, Sophie’s Big Band, Big Fun Big Band, Nic’s Big Band en de Big Band Hans Dubbelaar. Bij de laatste is hij ooit op zijn 16e begonnen al big band trompettist. Ook speelt Kees af en toe nog solo in de kerk en in diverse gelegenheidsformaties, zoals een koperensemble en theaterorkest. Qua big band stijl houdt hij o.a. van Stan Kenton, Quincy Jones, Count Bassie en Glenn Miller. Kees is fan van de Buddy Rich Big Band, het Metropole orkest en het Jazzorkest van het Concertgebouw.
Trompet: Paul Vulto
Paul’s trompet carrière begint met de aanschaf van een trompetje voor 75 Franc op een vlooienmarkt in Zwitserland, welke hij als student meesleepte naar zijn studentenkamers in Praag, Bologna en Freiburg. Serieuzer werd het toen hij les kreeg aan de Jazz & Rockschule in Freiburg van bigband legende Gary Barone en later van Stefan Nommensen. Deze laatste bood hem de mogelijkheid om als 3e trompettist bij Bigband Elzach te komen spelen. Eenmaal terug in Nederland deed hij veel podiumervaring op bij de Haagse formatie The Biggerband. Paul is sinds begin 2017 trompettist bij de Woodstreet Big Band en vindt Count Basie geweldig.
Drums: Theo de Vries
Theo is ooit begonnen in een tamboerkorps van een Limburgse schutterij. Op zijn zestiende kocht hij zijn eerste drumstel. Daarna volgden er veel bands in diverse stijlen, zoals soul, funk, rock, pop, blues, fusion-jazz, bigband.
Om de puntjes op de i te zetten qua chops en tricks, heeft hij enkele jaren drumles genomen. Naast drums en percussie, speelt hij ook gitaar, liefst gypsy style.
Drumgoden zijn ervoor hem te over. Echter zijn eerste held was Billy Cobham en geheel aan de andere kant van het spectrum zit Mike Voelker vanwege zijn minimalistische drumstijl.
Bas: Marcel Peters
Na enige jaren klassiek piano gestudeerd te hebben ontdekte Marcel de bas. Via jazz-combo’s op de Haagse Muziekschool maakte hij deel uit van diverse formaties in nog diverse stijlen: eigenzinnige coverbands, musical-orkesten, kindertheater en gelegenheidsprojecten alsmede vele jazz georiënteerde groepen.
Vanaf 1992 is Marcel bassist bij de Woodstreet Big Band, vanaf 1996 bij de Haagse pop noir/gothic jazz formatie Chabliz, vanaf eind jaren 90 bij het door Richard Galliano geïnspireerde trio French Touch. Marcel kan vele soorten muziek waarderen maar heeft een groot zwak voor Bach, Basie en de Beatles.
Piano: Harry Wapenaar
Op ongeveer tienjarige leeftijd maakte ik kennis met de piano bij een tante, die pianolerares was. Na enkele jaren les te hebben gehad, studeerde en speelde ik vanaf die tijd lichte klassieke muziek en amusementsmuziek (evergreens). In de jaren ’90 nam ik klassiek pianoles, tot op heden. De favoriete componisten die ik momenteel studeer zijn vooral Rachmaninov, Chopin en Schumann.
In 2010 werd ik door mijn zwager overgehaald om als invaller eens te komen spelen bij de Senioren big band Rotterdam. Omdat ik hier inmiddels veel plezier in had gekregen, ben ik op zoek gegaan naar een tweede big band. Zo kwam ik bij de Woodstreet Big Band terecht. Ik ben ook al geruime tijd pianist bij het Stadskoor in Vlaardingen, begeleid af en toe twee operazangeressen, heb een Quatre-mainsmaat en speel ook nogal eens op verzoek in tehuizen en bij recepties en diners van kennissen. Ik ben gewoon een muziekfreak!
Gitaar: Maarten Guichelaar
Maarten speelt al jaren gitaar; af en toe een uitstapje op saxofoon en mondharmonica. Via popbandjes in de jaren 70-80 en 90 belande in de 90-er jaren bij JD’s bigband en Ron Fobler’s big band in Dordrecht. Die bigbands verruilde hij in 1998 voor Bill Bakers Big Band waar hij nog steeds deel van uit maakt. Met veel plezier speelt hij nu vanaf de zomer 2019 in de Woodstreet Big Band. Omdat muziek toch wel zijn ding is, speelt hij ook nog in het Jazz Combo De Witte. Luisteren doet hij ook graag: Miles Davis, Sonny Rollins, Ahmad Jamal en Keith Jarrett liggen regelmatig op de draaitafel.

Dirigent: Stanislav Mitrovic
Stanislav Mitrovic is geboren in Belgrado, 1963. Hij studeerde saxofoon en basklarinet aan het Rotterdams conservatorium van 1988-1995. Hij heeft de eerste prijs bij het Nederlands Jazz Concours 1996 gewonnen met “Double B” (met Akos Laki).
Stanislav heeft gespeeld met de Mijke Loeven band, de Mathilde Santing band, Klezmokum, het Burton Greene Quartet, het Dizzy Jazz Orchestra, Global Rebop (internationaal wereld muziek ensemble), Wereldband en met Carlama Orkestar. Werkte mee aan cd-projecten met Al Foster en John Patitucci. Daarnaast dirigeert hij ook de Big Band Enterprise.
Zangeres: Natascha de Jong
Op 19 jarige leeftijd wordt Natascha benaderd om auditie te komen doen bij Traveller, een pop/rock band uit regio Rotterdam. Zij gaat zanglessen volgen en zo wordt haar eerste band voor een lange tijd een feit! Later krijgt zij lessen en coaching van Lisa Boray. 19 Jaar later komt ze bij Groove Connection terecht: een dampende Soul/funk/dance classics formatie. Tegenwoordig doet zij veel solo optredens met orkestbanden.
Zanger: VACATURE
Wij bestaan 50 jaar in 2022 en dat gaat groots gevierd worden. En wie weet wel met jou als enthousiaste zanger die op zoek is naar een ‘vaste’ band! Wij repeteren wekelijks op dinsdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Rijswijk. Om een indruk te krijgen van alle bandleden en ons uniek repertoire, zoals Haagse Beat Meets Jazz, kun je verder kijken en luisteren op http://www.woodstreet.nl en like ons meteen ook op http://www.facebook.com/woodstreetbigband.
Ben je enthousiast en wil je komen zingen? Neem dan contact op via bestuur@woodstreet.nl en stuur een zangdemo op, bij voorkeur een video.

Altsax 1 en dwarsfluit: Jan van Santvoort
Jan is in 1980 begonnen met dwarsfluit en is twee jaar later overgestapt op altsax. In Eindhoven heeft hij meegedaan met diverse jazz workshops. Van 1986 t/m 1988 speelde hij in de Big Band Den Bosch en in in 1987-1988 in het saxofoonkwartet A4.
Na de verhuizing naar Rotterdam heeft hij een paar jaar in het Rotterdams Workshop Orkest o.l.v. Ruud Bergamin gespeeld. Dit werd gevolgd door een paar jaar in de funk/soul-band First Steps en in de White Jackets, een cover band met collega’s.
Sinds mei 2005 is hij lid van de Woodstreet Big Band en sinds oktober 2010 speelt hij baritonsax in de Big Band Enterprise. Daarnaast speelt hij bariton in saxkwartet Klaver4.

Altsax 2: Anita Lieverdink
Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Anita. Wanneer mogelijk zet ze muziek op en zingt ze luidkeels mee, of pakt ze haar sax erbij. Anita is vaak te vinden bij live concerten en festivals. Soul en funk staan hoog op haar lijstje, maar haar smaak is veel breder dan dat. Ze wordt vooral enthousiast als muziek vernieuwend is, doordat bijvoorbeeld stijlen worden gecombineerd. Zelf speelt Anita vanaf haar tiende alt saxofoon. Ze begon in een harmonieorkest, speelde later in de Big Band van het Koorenhuis en sinds medio 2012 speelt ze met veel plezier bij de Woodstreet Big Band.
Tenorsax 1: Alanda Linssen
Muziek maken begon bij Alanda met sopraan- en alt- blokfluit spelen op de lagere school. Al gauw ging zij piano spelen maar na een aantal jaren pianoles koos zij toch weer voor een blaasinstrument. Zij speelde een aantal jaren dwarsfluit en is vervolgens overgestapt op alt- en later tenor-saxofoon.
Les gehad van Luc Houtkamp (Boy Edgar Prijs 2004) en van Stefaan Debevere, toen conservatoriumstudent van Leo van Oostrom. Muziektheorie bij het voormalige Koorenhuis gedaan. Deelgenomen aan vele improvisatieworkshops en muziekprojecten. Gespeeld in Big Band Nord C en in een bekende Haagse soulband, Shotgun Wedding, de band waar zangeres Anouk ooit begon. Naast de Woodstreet Big Band speelt zij ook al weer vele jaren jaren in Straatorkest TOOS! waarmee zij in Nederland maar ook daarbuiten optreedt en op tournees gaat.
Tenorsax 2: Laura Wijninga
Laura werd rond 1989 aangestoken door Candy Dulfer. Laura speelde eerst op altsax, maar al gauw stapte zij over op tenorsax. Jarenlang was zij een trouwe leerlinge aan muziekschool Koorenhuis. Hierdoor stond zij op haar 13de op het North Sea Jazz Festival. Dus op zeer jonge leeftijd was zij al in de ban van jazz. Laura heeft in vele bigbands, soulbands, discobands en salsabands gespeeld, opgetreden met performer Upperfloor, jingles ingespeeld voor radiostations en in rock-, soul- en funkmeidenband Syreens gespeeld.
Baritonsax en dwarsfluit: Hans van Schaijik
Hans heeft in de rockperiode van 1960 tot 1965 gespeeld bij de “Blue Comets” in wisselende bezetting. Hij is met deze band op tournee geweest naar Duitsland, Joegoslavië en Frankrijk. Korte tijd gespeeld bij Piet Engels. In de tijd van avondjurken en smoking (1965 – 1970) speelde hij dansmuziek bij “Melody Express”.
Sinds 1974 speelt hij bij twee orkesten: het Reünisten Orkest der Genie (big band muziek) en de “Woodstreet Bigband”. Zijn muzikale voorbeelden zijn Glenn Miller, Count Basie, Ben Webster, Stan Getz, Gerry Mulligan. Hij heeft een grote bewondering voor Django Reinhardt.
Trombone 1: Willem van der Burgh
Muziek kreeg ik met de paplepel ingegoten: Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra en Sarah Vaughan werden thuis grijs gedraaid op de platenspeler. Met een vader die trombone blies en een moeder die piano speelde begon ik met 5 jaar ook, op de piano. Later kwam daar een gitaar bij en weer later de trombone: direct in big bands. Eerst in 1983 in Zaandam bij het orkest van Peter Schoute, in 1991 in Den Haag bij de stichting Jeugd & Muziek, in Delft bij de Big Band van de Vrije Akademie en vanaf ca. 2000 bij de Residence Big Band en het Residence Jazzsextet.
Trombone 2: William van der Tang
William speelt al jarenlang met veel plezier op zijn trombone. Hij heeft een aantal jaar les gehad van George Kaatee in het Koorenhuis. Als tweede trombonist in het  dansorkest de Stalen Band heeft hij vele jaren bijgedragen aan swingende zaterdagavonden.
Tegenwoordig speelt hij ook samen met andere trombonisten middeleeuwse composities van oude meesters. William heeft o.a gespeeld in de Band of Friends en enkele andere big bands. Spelen in de Woodstreet Big band geeft hem het gevoel thuis te zijn.
Trombone 3: Johan Schutte
Johan Schutte was amper 7 jaar oud toen hij bij de 1e sopranen van het Chr. Haags Knapenkoor werd toegelaten. Een gerenommeerd koor met veel optredens in binnen- en buitenland; op radio en Tv. Op zijn 10e kreeg hij blokfluitles. Nadat hij de “baard in de keel” kreeg, kwam ook de blokfluit niet meer uit het etui. Wel luisterde hij graag naar vrijwel alle stijlen muziek.
Pas op zijn 40e kwam hij in aanraking met de trombone. Het begon als een geintje. Door collega’s werd hij uitgedaagd om trombone te komen spelen bij de bedrijfsharmonie. Hij nam de uitdaging aan en kwam, tot grote verbijstering van zijn gezin, thuis met een heel oud, matig functionerend instrument. Hij kreeg les van een van de trombonisten en speelde binnen een half jaar mee met de harmonie. Het smaakte naar meer. Hij kreeg van zijn vader een nieuwe King trombone en volgde lessen bij Dick van der Plas (Koninklijke Militaire Kapel). Hij studeerde hard en na een jaar mocht hij meespelen bij de Straight Life Big Band olv. Wim Ninaber. Bij deze band maakte hij kennis met Mariska Veres die toen zangeres bij die band was. Johan raakte verslingerd aan de Big Band muziek en werd, na proefspel, aangenomen bij de Swing Time Big Band. Hij deed muziektheorie en akkoordenleer aan het Koorenhuis bij Wim van Bommel leerde daar ook in een combo spelen. Intussen speelde hij ook afwisselend bij de Fly Over Big Band en dansorkest East End 16. Hij volgde improvisatie lessen bij Eloy Wigman, muziekschool in Zoetermeer. Johan speelde al eerder in de Woodstreet Big Band en speelt sinds 2005 bij Big Band Bollenstreek.
Bastrombone: Paul Brandt
Nadat hij op z’n 7e interesse begon te krijgen in het zelf bespelen van de toetsen van de pianola, heeft hij het geluk gehad een pianoleraar te treffen die hem ook interesse bijbracht in zowel de klassieke muziek als de mainstream jazz. Later maakte hij in de scouting band van Den Haag zijn keuze voor trombone, waar hij nooit spijt van gekregen heeft. Na de scouting band en de Residentie Brass Band was hij op zoek naar een ander geluid, en dat vond hij in de Koorenhuis Big Band en in het jazzcombo aldaar en in de bastrombone. Hij heeft onder andere les gehad van George Katee, Wim Stoffer en Ger Bloemen. Daarnaast was het ook Victor Borkent die getracht heeft hem duidelijk te maken dat improvisatie niet betekent dat je nauwelijks oefent! Het zijn vooral Oscar Peterson, Rachmaninov, Glenn Miller en Charlie Vernon die hem hebben geïnspireerd.
Trompet: Andrew Mackay
Andrew is zoon van oprichter en voormalig bandleider van de Woodstreet Big Band Alfred Mackay. Lid van de band sinds 1994, daarvoor met name actief in Soulbands als Under Influence, Pick up the Pieces en That’s Cool. Daarnaast van 2002 tot 2005 lid geweest van Bill Baker’s Big Band. Muzikale voorkeuren… ‘als het maar groove heeft’. Waar het Big band muziek betreft is bijna alles wel goed, van Glenn Miller, Jimmy Lunceford, Count Basie tot Stan Kenton en uiteraard (bovenal) Duke Ellington. Daarnaast vind ik hedendaagse Big Bands zoals de New Cool Collective erg goed. Voorbeelden? Tsja zoveel, maar sinds mijn Soul-band periode (en nog steeds eigenlijk) Lee Thornburg van o.m. Tower of Power.
Trompet: Berit Janssen
Berit is in Duitsland opgegroeid, waar ze op achtjarige leeftijd begon met trompetspelen. Tijdens haar studie in Hamburg heeft zij in meerdere big bands en een soulband gespeeld. In september 2009 heeft zij haar thuis naar Den Haag verplaatst en zij is erg blij met de Woodstreet Big Band een leuke muzikale omgeving te hebben gevonden. Haar idolen zijn de trompettisten Tom Harrel en Kenny Wheeler, wiens composities zij bewondert. Naast jazz is zij ook voor Rock- en Popmuziek en experimentele hedendaagse muziek enthousiast.
Trompet: Kees Zuurveld
Kees speelt al vanaf zijn 6e jaar trompet. De afgelopen jaren speelt hij vast bij o.a. de Bill Baker’s Big Band en tot voor kort bij het Orkest Collectief Zoetermeer. Kees valt al jaren in bij diverse big bands, zoals de Q Big Band, Sophie’s Big Band, Big Fun Big Band, Nic’s Big Band en de Big Band Hans Dubbelaar. Bij de laatste is hij ooit op zijn 16e begonnen al big band trompettist. Ook speelt Kees af en toe nog solo in de kerk en in diverse gelegenheidsformaties, zoals een koperensemble en theaterorkest. Qua big band stijl houdt hij o.a. van Stan Kenton, Quincy Jones, Count Bassie en Glenn Miller. Kees is fan van de Buddy Rich Big Band, het Metropole orkest en het Jazzorkest van het Concertgebouw.
Trompet: Paul Vulto
Paul’s trompet carrière begint met de aanschaf van een trompetje voor 75 Franc op een vlooienmarkt in Zwitserland, welke hij als student meesleepte naar zijn studentenkamers in Praag, Bologna en Freiburg. Serieuzer werd het toen hij les kreeg aan de Jazz & Rockschule in Freiburg van bigband legende Gary Barone en later van Stefan Nommensen. Deze laatste bood hem de mogelijkheid om als 3e trompettist bij Bigband Elzach te komen spelen. Eenmaal terug in Nederland deed hij veel podiumervaring op bij de Haagse formatie The Biggerband. Paul is sinds begin 2017 trompettist bij de Woodstreet Big Band en vindt Count Basie geweldig.
Drums: Theo de Vries
Theo is ooit begonnen in een tamboerkorps van een Limburgse schutterij. Op zijn zestiende kocht hij zijn eerste drumstel. Daarna volgden er veel bands in diverse stijlen, zoals soul, funk, rock, pop, blues, fusion-jazz, bigband.
Om de puntjes op de i te zetten qua chops en tricks, heeft hij enkele jaren drumles genomen. Naast drums en percussie, speelt hij ook gitaar, liefst gypsy style.
Drumgoden zijn ervoor hem te over. Echter zijn eerste held was Billy Cobham en geheel aan de andere kant van het spectrum zit Mike Voelker vanwege zijn minimalistische drumstijl.
Bas: Marcel Peters
Na enige jaren klassiek piano gestudeerd te hebben ontdekte Marcel de bas. Via jazz-combo’s op de Haagse Muziekschool maakte hij deel uit van diverse formaties in nog diverse stijlen: eigenzinnige coverbands, musical-orkesten, kindertheater en gelegenheidsprojecten alsmede vele jazz georiënteerde groepen.
Vanaf 1992 is Marcel bassist bij de Woodstreet Big Band, vanaf 1996 bij de Haagse pop noir/gothic jazz formatie Chabliz, vanaf eind jaren 90 bij het door Richard Galliano geïnspireerde trio French Touch. Marcel kan vele soorten muziek waarderen maar heeft een groot zwak voor Bach, Basie en de Beatles.
Piano: Harry Wapenaar
Op ongeveer tienjarige leeftijd maakte ik kennis met de piano bij een tante, die pianolerares was. Na enkele jaren les te hebben gehad, studeerde en speelde ik vanaf die tijd lichte klassieke muziek en amusementsmuziek (evergreens). In de jaren ’90 nam ik klassiek pianoles, tot op heden. De favoriete componisten die ik momenteel studeer zijn vooral Rachmaninov, Chopin en Schumann.
In 2010 werd ik door mijn zwager overgehaald om als invaller eens te komen spelen bij de Senioren big band Rotterdam. Omdat ik hier inmiddels veel plezier in had gekregen, ben ik op zoek gegaan naar een tweede big band. Zo kwam ik bij de Woodstreet Big Band terecht. Ik ben ook al geruime tijd pianist bij het Stadskoor in Vlaardingen, begeleid af en toe twee operazangeressen, heb een Quatre-mainsmaat en speel ook nogal eens op verzoek in tehuizen en bij recepties en diners van kennissen. Ik ben gewoon een muziekfreak!
Gitaar: Maarten Guichelaar
Maarten speelt al jaren gitaar; af en toe een uitstapje op saxofoon en mondharmonica. Via popbandjes in de jaren 70-80 en 90 belande in de 90-er jaren bij JD’s bigband en Ron Fobler’s big band in Dordrecht. Die bigbands verruilde hij in 1998 voor Bill Bakers Big Band waar hij nog steeds deel van uit maakt. Met veel plezier speelt hij nu vanaf de zomer 2019 in de Woodstreet Big Band. Omdat muziek toch wel zijn ding is, speelt hij ook nog in het Jazz Combo De Witte. Luisteren doet hij ook graag: Miles Davis, Sonny Rollins, Ahmad Jamal en Keith Jarrett liggen regelmatig op de draaitafel.